تماسآموزشدانلوداخبارمحصولاتخانه

 آموزش > کلاس آموزش مجازی > شیر Ball

 

شیر توپی یا Ball

شیر توپی با توجه به ساختار ویژه ای که دارد ، امروزه یکی از پرمصرف ترین شیرهای صنعتی می باشد بخصوص در شبکه های حامل سیالات گازی استفاده از این نوع شیر امری ضروری و لازم  می باشد به خصوص اگر نشتی سیال درون سرویس به هر دلیل مشکلی در سیستم یا محیط اطراف آن ایجاد کند. البته امروزه این شیر را در بسیاری از سرویسهای انتقال مایعات نیز استفاده می نمایند.

با توجه به استفاده بسیار زیاد این شیر ما دراینجا به توضیحاتی در این خصوص می پردازیم. درصورت نیاز به توضیحات و اطلاعات بیشتر با ما مکاتبه نمایید و یا به استاندارد API 608 مراجعه نمایید.

شیرهای توپی را از حیثهای مختلفی می توان طبقه بندی نمود ، ما در اینجا به دو نوع دسته بندی اشاره می کنیم :

1- از لحاظ شکل ظاهری و بدنه شیر

2- از لحاظ نحوه عملکرد و شکل توپی

از لحاظ شکل بدنه :

شیرهای توپی از این حیث به آسانی قابل تفکیک و تشخیص هستند ؛ بدین صورت که بدنه آنها یا از طریق پیچ و مهره به هم متصل شده اند یا از روش جوشکاری که اگر با پیچ و مهره به هم متصل شده باشند به آنها Split Body و Bolted Body اطلاق می شود و ممکن است بدنه از 2 یا 3 قطعه تشکیل شده باشد. اگر پیچ و مهره ای در مونتاژ بدنه بکار نرفته باشد ، از روش جوشکاری بدین منظور استفاده شده است که در این حالت 2 یا 3 قطعه بدنه از روش جوشکاری باهم متصل شده اند و بعد از جوشکاری یک یاختار یک پارچه پیدا می کنند که به آنها Union Body و Welded Body اطلاق می شود.

           

از لحاظ نحوه عملکرد توپی (مجرابند) :

شیرهای توپی با توجه به سایز و کلاس فشاری انتخاب می گردند که این موضوع می تواند در هزینه های تمام شده پروژه  تاثیر داشته باشد. معمولا شیرهای توپی در سایزها و کلاسهای فشاری پایین تر از نوع Floating بکار میروند و در سایزها و کلاسهای فشاری بالاتر از نوع Trunnion Mounted . البته نوع دوم برای تمامی سایزها و کلاسهای فشاری قابل بکار گیری است ولی با توجه قیمت بالای این نوع تنها در سایزهایی که نوع اول قابل بکار گیری نیست آنرا تولید و استفاده می کنند.

نوع Floating  ساختار بسیار ساده تر به تبع آن ساخت و تعمیر آسانتری دارد و با توجه به کمتر بودن قطعات قیمت تمام شده کمتری دارد ولی معمولا تا سایز 8 در کلاس 150 و 300 تولید می گردند و در کلاسهای بالاتر تقریبا کلیه سایزها از نوع Trunnion Mounted  ساخته می شوند.

نوع Trunnion دارای تعداد قطعات بیشتر ، اندازه بزرگتر و قیمت بیشتری است و همه اینها بعلت وجود مکانیزمهای بیشتری نسبت به نوع اول است ولی با وجود تمام این موارد این شیر عملکرد و  عمر کارکردی بسیار مناسبی در شبکه ها دارد و دارای مکانیزمهای کنترل و بهره برداری بیشتری نسبت به نوع اول میباشد.

برای تشخیص نوع Float همانگونه که از اسمش پیداست ، عضو توپی داخل بدنه شناور است و با فشار سیال می تواند جابجا شود و تنها با دو رینگ غیر فلزی در ارتباط است که به آن رینگ آب بندی یا Seal Ring  می گویند. در نوع Trunnion عضو توپی از طریق دو شفت در داخل بدنه مهار شده و فشار سیال نمی تواند آنرا جابجا نماید و در بیشتر مواقع از شکل ظاهری شیرها میتوان نوع توپی آنرا فهمید.

در بحثهای آینده درخصوص مکانیزمهای شیر توپی صحبت خواهیم کرد.

         

جهت دریافت اطلاعات بیشتر با ما مکاتبه نمایید.

کپی برداری از اطلاعات این سایت با ذکر منبع بلا مانع است.

 

  • آموزش

نقشه سایت

لینک
تماس
دانلود
اخبار
محصولات
خانه

 

ŠAll Right Reserved for Pishro Sanat Amal Co. LTD